Thuis sporten

Ik ben niet goed in thuis sporten, nog steeds niet. En dat nadat we met zijn allen al zes weken thuis zitten. De goede wil is er, ik heb een hele tijd mijn sportkloffie aangetrokken en ben ’s ochtends vroeg naar buiten gegaan. Er staan nu veel foto’s van het Zuiderpark in mijn Twitterfeed, want een foto hoort erbij. Daar is een beetje de klad in gekomen. Afgelopen week was het weer niet geweldig en ik heb dus gebruik gemaakt van YouTube en Facebook. Mijn eigen trainer, Pedro, verzorgt voor zijn werk online trainingen op Facebook en daar viel ik deze week een keer in. Verder doe ik yoga en heb ik nog wat online dingen gevonden. Arie Boomsma is op Instagram zo vriendelijk oefeningen te laten zien die je heel weinig middelen kan doen. Ik heb weerstandselastieken gekocht en daar kan je prachtige oefeningen mee doen, heeft hij laten zien. Het Foodfirstnetwork laat ook al oefeningen zien. Klinkt allemaal prachtig hé? Ja, inderdaad, en nu nog op gang komen.

thuis sporten

En gebeurt er dan wat Ali?

Nou, dat is het probleem dus. Ik heb ondertussen al door dat ik ’s ochtends meteen die sportkleding moet aantrekken en wat moet doen, anders gebeurt het gewoon niet. Zodra ik tegen mezelf zeg, vanmiddag kan het wel, dan kan ik het wel vergeten. Dan is er wel wat anders. Ideeën zat, planken, touwtje springen, zonnegroet, met de elastieken oefeningen doen, en vervolgens zit ik weer een boek te lezen, of te haken, of iets anders te doen.

Deze week wordt het anders!!

Heb ik al meer gezegd. Ben ik heel goed in, voornemens. Vervolgens de uitvoering, dat wordt dan het probleem. Maar het kan geen kwaad tegen mezelf te zeggen dat ik minstens eens per dag iets MAG doen, ik probeer namelijk niet te moeten. Al is het maar een zonnegroet, of een plank of een YouTube filmpje starten met oefeningen. Deze week is er prima geschikt voor aangezien ik morgen (4 mei) verplicht vrij heb, en dinsdag 5 mei we een feestdag hebben. Genoeg tijd dus om iets te doen. En tot een conclusie was ik ook al gekomen: ik mis het zwemmen.

Eén gedachte over “Thuis sporten

Geef een reactie