Over gewicht, evenwicht en tellen

Was het een enerverende week? Nou, nee, niet bepaald. Helemaal niets spannends gebeurd. Drie keer naar de sportschool geweest, lekker getraind met Pedro. Zo, dat was mijn blog weer voor deze week.

Evenwicht 1

Gekkigheid. Natuurlijk heb ik wel wat te melden. Ik was namelijk begonnen met een nieuw voedingsschema. Ik weiger dat dieet te noemen, daar ben ik namelijk allergisch voor. Het is even wennen. Ik moet kijken naar het wegen van allerlei voedingsmiddelen, ben een beetje in de weer met een andere indeling en moet ook weer wennen aan brood tussen de middag. Nou ben ik dol op brood, dus daar is niets mis mee, maar het was wel lang geleden. En ik ben bezig met eiwitshakes waar ik aan moet wennen, want ik krijg er een opgeblazen gevoel van.

Gewicht 1

Ik had al eens een keer met My Fitness Pal gewerkt en was daar enigszins neurotisch van geworden. Ik had me dus ook voorgenomen dat niet meer te doen. En wat mag ik doen met mijn nieuwe voedingsschema? Juist ja, calorieën tellen. Nou weiger ik die app weer te downloaden, dus ik ben heel analoog bezig alles te noteren in een klein notitieboekje. Wat wel duidelijk wordt, is dat ik af en toe moeite heb aan die 1800 calorieën te komen. En dan denk ik dat ik af en toe misschien wel te weinig heb gegeten. Het is puzzelen.

Evenwicht 2

In mijn hele leven is het evenwicht een beetje lastig te vinden op het moment. Ik moet mijn tijd verdelen tussen werk, huis, slaap, boodschappen, lezen, series kijken, tekst leren, was opvouwen, notulen maken, Haghespel samenstellen, blogs schrijven, sporten, vrienden en dat is dus een beetje druk.

Gewicht 2

Onbedoeld heb ik er zelf voor gezorgd dat ik geen effect zie van het nieuwe voedingsschema. Ik weeg me namelijk niet op het moment en ben dat eigenlijk ook niet van plan tot ik weer een afspraak heb, en dat is eind oktober. Ik doe het dus met een gewicht van 81 kg en een vetpercentage van 37,75%.

Eén gedachte over “Over gewicht, evenwicht en tellen

  1. Je klinkt zo druk als een klein baasje. Knap van je dat je de weegschaal in de kast hebt gezet, hopelijk zorgt dat in elk geval voor een klein beetje rust!

Geef een reactie