Je hebt van die dagen

Dat je al te laat uit je bed komt. Dat je na drie koffie erachter komt dat je nog wel langer had kunnen slapen. Dat je er gisteravond al achter had kunnen komen omdat je toen maar aan bleef staan terwijl je al in bed lag. Dat je dus de hele dag geen energie hebt.

Ja, het is een werkdag en er staan dingen op mijn to do lijst. Die dingen heb ik allemaal doorgeschoven en ik heb expres iets gezocht waar ik plezier in heb en waar ik niet te veel moeite voor hoef te doen. Het is gewoon zo’n dag. Niets wil, niets is leuk en zelfs naar de winkel gaan helpt niet. Shoptherapie wil nog wel eens helpen, maar vandaag niet. Ik heb wel twee Kneipp flessen doucheschuim voor de prijs van één. Het is een kleine troost, maar ze zijn wel heel erg lekker.

Het is gewoon geen leuke dag

Ik heb bij mezelf gemerkt dat het af en toe best lastig is om altijd maar een goed humeur te houden, terwijl je in je eentje thuis zit. Daar is vandaag weer een levend bewijs van. Het is niet de eerste keer dat ik er mee zit. Misschien dat ik van vanavond iets vrolijker word. Ik had al zo half en half verwacht dat ik vanavond voor de tv zou hangen, maar kreeg een appje en werd daarmee aan het tweewekelijkse bowlen herinnerd. Vanavond dus een deuk in de baan gooien en afscheid nemen van een vriend die vanavond voor het laatst is. Hij verhuist naar Friesland. En dan maar hopen dat de dag leuker eindigt, dan dat hij begon.

2 gedachten over “Je hebt van die dagen

Geef een reactie