Fiets: #WOT deel 39, 2020

Het is vandaag de landelijke fiets naar je werk dag. In andere jaren maakte ik dat actief mee, omdat mijn werk er aan meedoet en ik na opgave van het aantal fietskilometers altijd iets kreeg. Ik heb onder andere een telefoonhouder voor aan mijn arm eraan over gehouden. Nou is het voor mij natuurlijk een beetje onzin, want ik fiets elke dag, maar onder mijn collega’s zijn behoorlijk wat mensen die met de auto naar het werk komen en echt niet fietsen. We hebben een heel grote parkeergarage bij het kantoor.

Het #WOT woord van deze week is

Fiets = 1) Door spierkracht aangedreven voertuig 2) Draver 3) Rijwiel 4) Sportartikel 5) Stalen ros 6) Tweewieler 7) Vélocipède 8) Vervoermiddel

Fietsen

Mijn vervoer naar en van werk is elektrisch. Ik heb al jaren een elektrische fiets, aangekocht met het toen nog bestaande fietsenplan. Ik moet dertien kilometer fietsen, hetgeen me op een normale fiets een uur kost. Die elektrische fiets schaaft daar een kwartier van af. Maar mijn gewone fiets heb ik ook nog. Daar doe ik de boodschappen mee en fiets ik naar plekken waar ik de kans loop bij terugkomst geen fiets meer aan te treffen. De elektrische fiets plaats ik altijd in een stalling, de gewone mag buiten staan. Ik fiets eigenlijk altijd, behalve nu ik thuiswerk. Maar de organisatie van de fiets naar je werk dag heeft daar wat op gevonden, je mag ook een #thuiswerkrondje fietsen.

Schrijf je mee?

Ben je een fietser? Of ben je een overtuigd autogebruiker en hoeft die fiets van jou helemaal niet? Schrijf mee. Ik wil het graag van je horen. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

2 gedachten over “Fiets: #WOT deel 39, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *