Geef een boek cadeau: #50books vraag 46

Ik lees wat af. Maar boeken cadeau geven? Ik vind het een opgave. Boeken cadeau krijgen ook. En toch is dat de vraag die we deze week mogen beantwoorden.

Vraag 46: Welk boek geef jij cadeau aan een goede vriend of vriendin?

Kaders

Martha geeft zelfs kaders op:

  • het moet een boek zijn van een Nederlandse schrijver of schrijfster;
  • het boek moet ook door jouzelf zijn gelezen.

En daar zit een beetje het probleem. Ik lees niet zoveel Nederlands. Goodreads leert me dat ik in mijn vakantie Roeien naar de Volewijck van Suzanne Wouda heb gelezen. Dat was niet slecht, ik heb het vier sterren gegeven. Maar aan een vriendin geven? Verder heb ik in het kader van mijn theater in romans project Mindere goden van Herman Stevens en Phileine zegt sorry van Ronald Giphart gelezen. Drie sterren elk, hoef je niet persé te lezen. Dat levert dus niets op.

Nog te lezen boeken

Waar ik wel Nederlandse boeken in heb staan, is mijn “want-to-read” lijst. Want daar zie ik Femke Halsema, Pluche staan. En het Wetboek voor bloggers van Charlotte Meindersma. Geldt dat ook? Een boek dat elke blogger in huis zou moeten hebben? Maar ja, ik moet het boek zelf ook gelezen hebben. Mooi is dat, een boek dat elke blogger in huis moet hebben, en het dan niet gelezen hebben. Huiswerk: het boek cadeau geven aan elke blogger die ik ken en het voordien zelf ook lezen.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Geef een boek cadeau: #50books vraag 46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *