Soep: #WOT deel 3, 2022

Het is een soort afsluiter van de week voor me: een pan soep maken. Dat heeft meerdere oorzaken. Ten eerste vind ik soep lekker, ten tweede is het aan het eind van de week best wel makkelijk. Ik heb vanavond een webinar en dan is het wel makkelijk als je gewoon een kop soep kunt nemen. Op vrijdag, een dag dat ik best wel vaak allerlei afspraken heb, is het helemaal makkelijk, bijvoorbeeld voor de lunch.

Het #WOT woord van deze week is:

Soep = 1) Bouillon 2) Consommé 3) Etenswaar 4) Gerecht 5) Knudde 6) Lepelkost 7) Minestrone 8) Onderdeel van een menu 9) Rommel 10) Snert 11) Vloeibaar gerecht.

Soep

Het liefst maak ik een heel simpele gevulde soep. Veel groente waarbij bloemkool, peen en prei eigenlijk onmisbaar zijn. Vaak gaat daar courgette bij, sperzieboontjes als ik die heb en paddestoelen kunnen er ook in. Tomatensoep is mijn lievelingssoep. Groentesoep, goeie tweede. Je kan me echt blij maken met erwtensoep. Oh, en linzensoep vind ik ook zo lekker. In restauranten wil ik dan nog wel eens soepen eten die ik zelf niet snel zal maken. Het wordt meestal een grote pan, want dan kan ik nog wat invriezen. Een voorraadje is wel zo fijn. Zeker met erwtensoep is dat een fantastisch idee, die wordt alleen maar beter van een vriesje eroverheen. En nu ik het erover heb, in mijn Appie bestelling van zaterdag zitten nu ook de benodigdheden voor erwtensoep.

soep
Afbeelding van RitaE via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij? Soep fan? Houd je ervan in de keuken te kokkerellen? Heb je een favoriet recept? Schrijf mee. Ik hoor het graag. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

Eén gedachte over “Soep: #WOT deel 3, 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *