Spelregels: #WOT deel 45, 2020

Al jaren speel ik Catan, dat spel met kaartjes en dorpen en steden, waar je wegen moet aanleggen en soms moet varen. Dat doe ik met vijf vrienden. We zijn zelfs een keer op een korte Catanvakantie geweest. Catan is best wel een strategisch spel, en ik ben niet echt strategisch ingesteld. Ik moet dus geluk hebben, wil ik winnen. Eén van mijn vrienden is bijzonder getalenteerd in net niet winnen of gewoon totaal onderaan belanden. De spelregels zijn simpel. Over regels waar we in de loop der jaren niet uit zijn gekomen, hebben we afspraken gemaakt.

Het #WOT woord van deze week is

Spelregels = 1) regels volgens welke een spel gespeeld worden 2) regels volgens welke men dient te handelen 3) regel die bij het schrijven van woorden in acht genomen dient te worden.

Spelregels

Als iemand die Amerikaanse geschiedenis heeft gestudeerd, heb ik de laatste dagen met enorme verbazing naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten kijken. Er is namelijk geen landelijk A-4tje waarop de spelregels van die verkiezingen staan, nee, elk van de vijftig staten heeft een eigen reglement. Heel veel mensen hebben door de coronacrisis via de post gestemd. En elke staat gaat weer anders om met die poststemmen. De ene staat opent en controleert al die biljetten vóór 3 november, maar telt ze nog niet. Van de andere staat mogen ze pas geopend worden als de stembureaus gesloten zijn. Dan zijn er ook nog staten die postbiljetten meetellen als ze na de verkiezingsdag binnenkomen, maar dan moeten ze wel op tijd op de post zijn gedaan. Verder zijn er drive-in stembureaus die toegestaan werden vóór de verkiezingen door de Republikeinen. Maar diezelfde Republikeinen willen vervolgens de spelregels veranderen en die drive-in stembureaus verbieden. Over de president wil ik het eigenlijk niet eens hebben, maar dat is wel degene die 2 uur na middernacht vond dat hij gewonnen had en dat men wel kon ophouden met stemmen tellen. Laat de Nederlandse regering hier vooral een les uittrekken hoe het niet moet.

spelregels
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Schrijf je mee?

Wat vind jij van spelregels? Laat je een ander bepalen wat je doet, of ben jij degene die iedereen de spelregels vertelt? Of maak je maar een potje van de regels? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Spelregels: #WOT deel 45, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *