Uitdaging: #WOT deel 35

Heel je leven hangt aan elkaar van uitdagingen, het eerste stapje, de eerste keer op de fiets, de eerste keer in een auto. Als je eenmaal volwassen bent, valt het wel mee met die uitdagingen. Het is een kwestie van je grenzen vaststellen en die kunnen best wel hoog liggen voor een volwassene. Het leven gaat zijn gangetje.

Het leven is een uitdaging

Vier maanden geleden stond mijn leven ineens op zijn kop en was de dag doorkomen al een uitdaging. Mijn wereld werd klein, heel klein tot twee maanden geleden. Toen kreeg ik mijn operatie en werd de wereld weer wat groter. Toen werd het weer een kwestie van uitzoeken waar mijn grenzen lagen. Lange trap op? Tong op mijn schoenen. Sport? Vergeet het maar even. Toen kwamen de eerste keren weer. De eerste keer een rondje lopen, fietsen, winkelen, bakkie doen op mijn werk, werken! uitdagingNaar mijn werk fietsen, heen dus, want ik had een lekke band en de terugweg was per metro en tram. De eerste keer weer sporten met Pedro: een ware uitdaging, ik was helemaal kapot en had mega-spierpijn, het hele weekend. En nu kom ik geleidelijk in zo’n overgangsfase terecht. Ik sta bovenaan een trap zonder te hijgen, ga sporten en ben niet helemaal kapot en het gaat goed. Maar nog steeds: niet rennen.

Verrassing

Aan mijn gewicht heb ik geen enkele aandacht besteed de laatste tijd. Kwam deels omdat ik te horen had gekregen dat ik niet meer mocht afvallen tot de operatie. En dat deed ik niet. Vanochtend stond ik voor het eerst sinds maanden weer op de weegschaal en daar was het, zonder de uitdaging die het altijd was: 77,4 kg.

Uitdaging = 1) Challenge 2) Motiverende prikkel 3) Opvordering tot de strijd 4) Opzettelijk vertoon 5) Provocatie 6) Uitlokking 7) Uittarting.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

Eén gedachte over “Uitdaging: #WOT deel 35

  1. Mooi stukje Ali. En goed om te horen hoe hard je vooruit gegaan bent na de operatie. Dat zal mede te danken zijn aan je goede conditie er voor. Ik ben het streefgewicht even kwijt, maar 77,4 lijkt me heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *