Verpieteren: #WOT deel 20, 2020

Ik heb het een tijdje gehad, het idee dat ik zat te verpieteren en dat het allemaal niet zo goed ging. Daar ben ik een beetje overheen. Dat is eigenlijk vanaf deze week. Het scheelt gewoon dat ik veel contact heb gehad met mensen. Ik ben plat gebeld dinsdag op mijn verjaardag.

Het #WOT woord van vandaag is:

Verpieteren = 1) Verkommeren, 2) verleppen, 3) verwelken, 4) wegkwijnen.

In deze tijd van de intelligente lockdown kan het een probleem zijn. De mens is een sociaal dier. Op LinkedIn las ik het verhaal van een dame die aan het verpieteren was omdat ze contact met andere mensen, familie, klanten en dergelijke miste. Maar ze zag wel in dat ze zelf haar ergste vijand was door zichzelf zielig te vinden. Ik zie dat ook wel. Zit een aantal weken thuis, uit je gewone doen, in één ruk uit al je sociale contacten gegooid en het zit eraan te komen. Ieder mens reageert daar anders op en ieder mens komt er op een andere manier uit. Aan mijn eigen manier van doen zie ik een ontwikkeling. Deze week vroeg iemand in welk stadium we zitten wat betreft de corona crisis, ze doelde op een Kubler-Ross model dat loopt van ontkenning naar boosheid, depressie, marchanderen en acceptatie. Iemand anders antwoordde dat ze per dag in al die stadia kan wisselen. Ik zit ongeveer tussen die laatste twee fases in maar schiet ook wel eens terug naar die boosheid en depressie.

verpieteren

Schrijf je mee?

En jij? Ben je aan het verpieteren of vind je het juist heerlijk? Thuis werken, niet gestoord worden door lastige mensen. Of denk je juist aan iets heel anders bij dit woord? Ik hoor het graag van je. Laat een reactie achter bij dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

4 gedachten over “Verpieteren: #WOT deel 20, 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *