Agenda: #WOT deel 3, 2021

Het staat in mijn agenda vanaf deze week. Op woensdag. Zodat ik donderdagochtend een #WOT zou kunnen publiceren. Zodat ik niet donderdagmiddag tegen het eind van de middag zit te verzinnen wat ik nu weer zal schrijven. Het is bijna gelukt, want ik zat er gistermiddag klaar voor en had geen idee wat ik voor woord zou kiezen. Gisteravond rond half twaalf kreeg ik ineens hét idee en heb het toen maar opgeschreven in mijn notitieboekje, met wat kreten erbij zodat ik er vandaag iets van kon maken.

Het #WOT woord van deze week is:

Agenda = 1) Afsprakenboek 2) Boek met kalender 3) Chronologisch aantekenboek 4) Dagboek 5) Dagorde 6) Datumboek 7) Dingen die gedaan moeten worden 8) Geheugensteun 9) Kalender

Agenda

Ik gebruik al jaren een digitale agenda en vind het heerlijk. Ik heb overzicht, het is eenvoudig afspraken te maken. Als ik er een adres bij zet, heeft deze postduif meteen een link naar Google Maps. Ik zet er dus alles in. Die papieren agenda had nog wel eens bezwaren, ik heb zelfs wel afspraken gemist omdat er koffie over mijn agenda was gegaan. Bovendien moest ik elk jaar weer op zoek naar een agenda. Ik heb een hele tijd een losbladige gehad, dat was ook wel handig. Ik doedelde er ook altijd in. De vroegere schoolagenda’s werden meestal zo versierd dat je er eigenlijk geen huiswerk meer in kwijt kon. Foto’s van filmsterren en muzieksterren, tekeningetjes, aantekeningen met reminders, van alles.
Ik kan eigenlijk niet zonder agenda, dacht ik al jaren. Tot corona kwam. Mijn agenda is nog nooit zo leeg geweest. Geen toneelvoorstellingen, geen sportschool, geen uitjes met vriendinnen, geen vakanties, geen bowlavondjes, helemaal niks. En toch blijft het erin hangen. Als iemand komt met, zullen we iets leuks doen, is mijn antwoord automatisch: even in mijn agenda kijken. Serieus, ik kan voor de komende 100 dagen gewoon afspraken erin zetten, zonder dat het botst met iets.

agenda
Afbeelding van Ulrike Leone via Pixabay

Schrijf je mee?

Heb je ook een compleet lege agenda in deze tijd? Of laat je het maar gewoon over je heen komen? Maak je zelf je agenda of heb je lekker makkelijk een digitale editie? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

3 gedachten over “Agenda: #WOT deel 3, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *