Bingewatchen: #WOT deel 44, 2023

Lang, lang geleden keken we met zijn allen tv en bestond er niet zoiets als bingewatchen. Hoogstens serie volgen. Met een beetje pech had je geen videorecorder en kon je delen van je geliefde serie missen.

Nog niet zo lang geleden keek ik samen met een vriend de serie Lost, we hielden elkaar op de hoogte of we echt op de avond zelf het konden zien, of dat er later gekeken werd. En dan gingen we bellen en er over praten. Lost was best wel mysterieus dus we hadden wel wat te bespreken. Maar dat was nog geen bingewatchen.

Het #WOT woord is:

Bingewatchen: is een term die wordt gebruikt om het gedrag te beschrijven waarbij iemand meerdere afleveringen van een televisieserie of een reeks films in een kort tijdsbestek bekijkt, meestal achter elkaar en zonder langdurige onderbrekingen. Dit fenomeen is populair geworden met de opkomst van streamingdiensten, zoals o.a. Netflix.

Bingewatchen

Het ware bingen is natuurlijk op zondagmiddag beginnen met een achtdelige serie op Netflix en niet meer kunnen stoppen tot alle acht delen er door zijn gejaagd zondagavond laat. Het overkwam me een tijdje terug met de serie The Stranger op Netflix. Nu helpt het natuurlijk wel als snoepje van de week Richard Armitage meespeelt. Die was ik namelijk ooit al eens tegengekomen in de serie Spooks die ik ouderwets had gebinget, namelijk op dvd. En natuurlijk kom je hem tegen in de filmserie The hobbit, ook niet te versmaden.

Disney+ heb ik ook ontdekt, of liever alle Star Wars films en daaraan gerelateerde films en series. Daar ben ik mee begonnen toen ik Disney+ kreeg. Ghost Whisperer binge ik niet, maar kijk ik af en toe een aflevering van. Dan hoef je eigenlijk alleen maar op te letten dat zo’n serie niet van je streamingsdienst verdwijnt. Ja, tv kijken is wel veranderd.

Ik heb er trouwens eerder over geschreven, namelijk hier.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *