Bingo: #WOT deel 49, 2020

Het is weer een dingetje tegenwoordig. Bingo en dit vooral in combinatie met onze liefste thuiswerkhobby, namelijk online vergaderen. Gooien we dan balletjes zult u vragen? Nee, dit heeft allemaal te maken met een online vergadering. Wat voor clichés kunnen we er allemaal uitgooien? Pak je kaart erbij, zet daarop kreten als ‘sorry, ik was op mute’, ‘Hallo, hallo?’, ‘Kan iedereen mijn scherm zien?’, ‘kan iedereen op mute, alsjeblieft?’, ‘[onduidelijk geluid] en ik kan [onduidelijk geluid]’, ‘sorry, ik moet naar een andere meeting’. Geloof me, na een dag met digitale ontmoetingen, heb je die kaart wel vol. Ik had vandaag nog een meeting waar iemand laat binnenkwam die luid en ongemute haar ongenoegen liet blijken over iets. Bingo!!!

Het #WOT woord van deze week is bingo

Bingo = 1) Bordspel 2) Casinospel 3) Flipperautomaat 4) Gezelschapsspel 5) Gokautomaat 6) Kansspel 7) Loterijspel 8) Uitroep 9) Uitroep na een rake opmerking

bingo
Afbeelding van Carabo Spain via Pixabay

Bingo

Meestal is het voorbehouden aan huisvrouwenverenigingen die om de kas te spekken een bingo avondje organiseren. Ik ben er zelfs wel eens in verzeild geraakt. De wijkvereniging waar wij als toneelvereniging de zaal huurden, organiseerde eens in de maand een bingo. Heel veel – veelal bejaarde – leden verzamelden zich dan fanatiek in de zaal met veel kaarten naast elkaar en een dikke viltstift. Wij als ‘jonge’ mensen besloten mee te gaan doen. We zaten gezellig bij elkaar fanatiek mee te doen, bingo te roepen als het geen bingo was en hadden lol. Eén van onze leden kwam wat laat binnen, voegde zich bij ons en zijn kaarten van de eerste twee rondes werden door andere dames bijgehouden, want anders was het zielig vonden ze. Aan het eind van de avond was hij niet zielig meer want hij had vier rondes gewonnen, inclusief die rondes die door de dames waren bijgehouden.

Schrijf je mee?

En jij? Ben je de Zoom/Teams/Skype/Google bingo al zat en kan je niet wachten tot je weer naar kantoor gaat of ben je uitstekend in staat jezelf op mute en je camera uit te zetten en je te amuseren tot de baas zegt dat het klaar is. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

4 gedachten over “Bingo: #WOT deel 49, 2020

  1. Pingback: #WOT deel 49: bingo - iPixtitude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *