Klok: #WOT deel 9

Ik heb vandaag bewust even niet naar de klok gekeken. Gisteren was ik halverwege de dag ziek naar huis gegaan, vandaag heb ik op de bank gehangen. Ik voelde me wel beter, maar voelde ook dat ik rust moest nemen. Weken lang van drukte, kou, regen en slecht slapen eisten hun tol. Ik heb de dvd-speler aangezet en heb twee films zitten herkijken. Dan hoef je niet zo op te letten.

klokKlok ~ 1) Alarmapparaat 2) Alarmtoestel 3) Bel 4) Deel van een carillon 5) Dashboardinstrument 6) Dier 7) Glazen bedekking 8) Glazen stolp 9) Hank 10) Iets dat de tijd aangeeft 11) Illusionist 12) Kerstversiering 13) Kloek 14) Koekoeksklok 15) Nederlandse illusionist 16) Pendule 17) Slingeruurwerk 18) Soort horloge 19) Stolp 20) Teug 21) Tijdaanwijzer.

Tijd regeert in ieders leven, zo ook bij mij. Mijn twee wekkers gaan vroeg af. Ik moet op een bepaalde tijd de deur uit om op tijd op mijn werk te zijn. Aan het eind van de dag moet ik weer op tijd de werkdeur uit omdat ik ’s avonds vaak bezigheden heb. Naar huis, eten, weer weg, zo gaat dat vaak bij mij. Ik heb er een hekel aan te laat te zijn en ga dus op tijd de deur uit. Als ik naar een mij onbekend adres moet, gebruik ik Google Maps om uit te rekenen hoe lang ik erover doe.

Horloge

Bij al dat klokkijken hoort een horloge. In mijn geval één met een grote wijzerplaat en grote cijfers zodat ik met lenzen en zonder leesbril kan zien hoe laat het is. Een paar weken geleden was het batterijtje leeg. Ik moet er mee naar de juwelier, maar daar is het tot nu toe niet van gekomen. Klokken zijn overal. Die twee wekkers in mijn slaapkamer. De klok op mijn dressoir. De tijdsaanduiding in de apparaten in mijn tv-meubel. Mijn oven weet hoe laat het is. Mijn telefoon kan me dat ook vertellen. Overal op straat vind je de tijd. De tijdsaanduiding rechts beneden in de taakbalk op de computer. Mis ik mijn horloge? Nee. Het zou wel eens kunnen dat het nog even duurt voor dat nieuwe batterijtje er komt.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *