Minibiebs in Den Haag deel 8: Kornoeljestraat

Een mens komt nog eens ergens op zoek naar minibiebs. Dit maal ben ik naar de Kornoeljestraat geweest, een straat in de Vruchtenbuurt. Google maps liet het niet zien, maar deze minibieb hing aan het hek bij de educatieve tuin Kornoeljestraat. Gezien mijn bezigheden van de rest van de dag – druk, druk, druk – ben ik niet gaan kijken, maar het is een mooie groene omgeving.

Educatieve tuin Kornoeljestraat.

Minibieb Kornoeljestraat

Onbewust denk ik toch altijd dat zo’n bieb aan een huis moet vastzitten en ik fietste er dus finaal langs tot ik links van me keek en de bieb aan het hek zag hangen.

20201114s_minibiebkornoelje1

Ik hou wel van dit soort biebjes. Geen gedoe, geen franje, geen felle kleuren die niet bij die tuin passen. De bordjes eromheen zijn feller van kleur dan dit biebje. De parkeerplaats ervoor en de fiets die op de grond lag bezorgden me nog even problemen bij het maken van foto’s.
Deze bieb zat heel erg vol, het viel me op dat er veel gebonden boeken inzaten. Iemand had zijn collectie streekromans opgeruimd, er lag een hele stapel. Er zat een boek tussen van een schrijver die ik heel goed ken, een ander werk van hem is een lievelingsboek van me. De Nederlandse titel Maar de liefde blijft… van R.F. Delderfield kan ik uiteindelijk herleiden tot Diana. Ik heb het boek heel braaf laten staan omdat ik veel te veel te lezen heb en bovendien had ik niets te ruilen. Bovendien heeft het arme boek wel een heel cheesy omslag. De bewoners van de Kornoeljestraat mogen blij zijn met zo’n welgevulde minibieb.

Tips voor leuke minibiebs in Den Haag zijn welkom. Ik heb meerdere foto’s gemaakt die in mijn Flickr photostream staan. Deze foto’s heb ik gemaakt op zaterdag 14 november 2020. Je kan de hele serie op mijn site vinden onder de tag minibieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *