Transparant: #WOT deel 46, 2020

Het viel me zomaar op, vanmiddag. Ik bekeek een evenement van een organisatie en zag dat Facebook er een waarschuwing bij had gezet: ‘Transparantie voor evenementen. Facebook geeft informatie weer om je meer inzicht te geven in het doel van dit evenement.’ Toen ik ging kijken wat er mis mee was, moest ik echt drie keer lezen. Wat bleek, de naam van een artieste was verkeerd geschreven, Tessa Josephine moest Tessa Josephina zijn. En lezers? Het is transparant, maar jullie moesten ook drie keer kijken, hé?

Het #WOT woord van deze week is

Transparant = 1) Doorschijnend 2) Doorzichtig 3) Helder

Transparant

Vaak kijk ik ook nog even in het Engelse woordenboek omdat dat boek me meer duidelijkheid verschaft. Wat staat er namelijk in mijn Longman Dictionary of Contemporary English naast de bovenstaande betekenissen? “Clear, easily understood”. Het past wel bij het verwoede beleid van de social media van de laatste maanden vooral maar transparant te zijn. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb de laatste weken talloze tweets gezien over de Amerikaanse verkiezingen waarin transparant werd verteld dat men het niet helemaal eens was over de waarheid en/of de inhoud van de tweet. Ook Facebook kon daar niet aan ontkomen. De persoon in het Witte Huis was het daar niet mee eens, die ging door met liegen. Over de transparantie van de melding kan je twisten, maar het punt is wel met dit soort dingen: waar leg je de grens? Je zegt als organisatie dat transparantie wordt nagestreefd, leg je de grens bij die ene verbeterde letter?

Schrijf je mee?

Wat vind jij ervan? Ben je transparant? Wil je dat ook nastreven? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

2 gedachten over “Transparant: #WOT deel 46, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *