Mondkapje: #WOT deel 41, 2020

Gisteren had ik voor het eerst zo’n mondkapje om en snapte meteen waarom wordt aangeraden het ding na één keer dragen in de was te gooien. Adem in, adem uit, mondkapje tegen je gezicht aan, zweet achter de oortjes, het was allemaal niet zo makkelijk. Tel daarbij dat ik brildrager ben en je ziet de problemen. Of liever gezegd, je ziet ze niet, want die bril beslaat.

Het #WOT woord van deze week is

Mondkapje = 1) beschermingsgerei 2) kapje dat over neus en mond valt en in coronatijd geadviseerd wordt

Mondkapje

Het is de doorsnee Nederlander wel toevertrouwd over dat mondkapje een fikse boom op te zetten. Eigenwijs? Welnee. Met Jaap van Dissel op de eerste rij is maanden lang vol gehouden dat een niet-medisch mondkapje niet nuttig was. De tegenpartij hield vol dat we naar het buitenland moeten kijken waar dat mondkapje al tijden verplicht is. Maar dat verplichten gebeurt in Nederland dan weer niet, wij worden geadviseerd het ding te dragen en de winkeliers mogen het handhaven. Een typische schuif-de-verantwoordelijkheid-maar-af-actie van de regering. Het ligt in de lijn der verwachting dat de gemiddelde supermarkt dit echt niet gaat handhaven.
Ondertussen is er wel een nieuwe markt ontstaan voor mondkapjes. Al in de eerste week van de coronacrisis kon ik bij de Etos vijf niet-wasbare exemplaren kopen. En natuurlijk kekke wasbare kapjes met leuke patroontjes, dubbelzijdig bruikbaar, daarvan heb ik ik er nu ook drie in het bezit.

mondkapje

Schrijf je mee?

Ik ben een makkelijke Nederlander, ik denk, baat het niet, dan schaadt het ook niet. Dus jawel, ik doe zo’n ding op. Maar jij? Doe je hem op net als ik? Of word je activist en wil je naar Den Haag afreizen om een discussie op te zetten met premier Rutte? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Mondkapje: #WOT deel 41, 2020

  1. Hoi Ali, het nut van het dragen van een mondkapje betwijfel ik, dus houd ik het maar op een alternatieve manier van gezichtsversiering. Het houden van afstand lijkt mij ook met een mondkapje wel aan te bevelen. Ik begrijp niet dat steeds wordt geroepen dat we anderhalve meter afstand moeten houden terwijl dat in het OV niet hoeft. Groetjes, Erik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *