Oefening: #WOT deel 46

ballonnenMatje, check. Timer op mijn telefoon, check. Goede zin, ach die moet ik nog even zoeken. De eerste poging. Ellebogen op de mat, op de tenen, strekken, buikspieren aanspannen en vooruit. Denk ballonnen aan mijn heupen, ballonnen, ballonnen, nee, niet zakken. Hoofd vooruit, ogen dicht. Nee, doe ze nou niet open! Te laat, 28 seconden. Dat is eigenlijk te vroeg om te kijken. Ballonnen, ballonnen, mijn teen doet pijn, ballonnen. Mijn benen beginnen te trillen en ik span ze extra aan. Blik op de timer, 43 seconden. Niet letten op die trillende benen, gewoon doorgaan, denk aan die ballonnen. Heupen in de lucht houden, buikspieren aanspannen, benen aanspannen die nu wel heel erg aan het trillen zijn. Nee! Niet naar de timer kijken, niet doen. Te laat, 1.01, een seconde later laat ik mijn knieën op de mat zakken.

Oefening ~1) Africhting 2) Ascese 3) Bekwaming 4) Betrachting 5) Exercitie 6) Godsdienstige bijeenkomst 7) Het bekwaam maken door herhaling 8) Manoeuvre 9) Opgave 10) Opleiding 11) Repetitie 12) Scholing 13) Schoolopgave 14) Studie 15) test 16) Thema 17) Training 18) Vaardigheidsoefening 19) Werkzaamheid 20) zelflering

Oefening baart kunst

De oefening hierboven was natuurlijk de plank, talloze malen gedaan op de training met personal trainer Pedro en zelfs een keer een uitdaging van gemaakt. Ook ben ik een keer zo gek geweest om een weekend lang elk uur een plank te doen. Het is eigenlijk de enige manier deze oefening onder de knie te krijgen. Gewoon doen, elke dag weer. Dan gaan die twee minuten lukken. En dan heb je nog twee soorten ook, de lage plank, met de ellebogen op de grond en op de tenen en strekken. En je hebt de hoge plank, met je handen op de grond, deze onder je schouders houden en op de tenen. Ik mocht vanochtend een variatie op deze plank doen. Beurtelings met één hand de andere schouder aantikken en dan niet met je heupen schommelen wat je heel makkelijk doet met deze oefening. Nee, buikspieren aanspannen, heupen stilhouden en dan wordt die oefening heel wat minder makkelijk.

Is oefenen leuk?

Daar heb je het over iets. Want ik sport al een paar jaar behoorlijk fanatiek en heb al heel wat oefeningen gedaan. Maar die plank? Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik zoek best wel een uitdaging en dat vind ik hierin, want ik wil hem op twee minuten krijgen en houden. Maar het blijft eigenlijk niet zo’n leuke oefening en dan druk ik me beschaafd uit. Sportende lezers? Is dit jullie meest geliefde oefening? Beken maar.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *