Ster: #WOT deel 46, 2021

Weet je het nog wel? Vroeger op de lagere school, kreeg je een plaatje in je schrift als je het goed gedaan had. En dat was vaak een sterretje. Ik kreeg ze wel, zo’n braaf kind was ik wel. Ik moest er weer aan denken toen ik met mijn weekschema bezig was. Aangezien mijn dip van de laatste maanden toch wel behoorlijk groot was, had de praktijkbegeleider bij mijn huisarts me aangeraden een weekschema te maken. Puur om weer in een schema te komen, dat ik door het hele coronagebeuren los had gelaten. Ik heb sterretjes bij de leuke dingen zitten tekenen.

Het #WOT woord van deze week is

Ster = 1) Attribuut van een heilige 2) Beroemdheid 3) Bolvormig hemellichaam 4) Diva 5) Gevierd persoon 6) Grote bekendheid

ster
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Ster

De kerst komt eraan. Als fervent haakster moet ik natuurlijk ook kerstdingetjes haken en de patroontjes van sterren vliegen me dan ook om de oren. Ik verzamel op Pinterest en daar klik ik dan door naar de patroontjes. Het nadeel van Pinterest is alleen dat er veel Engelstalig materiaal tussen zit. Mijn Engels is goed, maar ik heb mijn haaktermen niet helemaal op orde. Het probleem is onder andere dat er verschil zit tussen Engelse en Amerikaanse haaktermen. Zo’n patroon levert genoeg problemen zonder dat je je druk moet maken over Engelse termen. Een getekend patroon is helemaal niet aan me besteed.

Haken zit trouwens ook in mijn schema, want ik moest vooral aandacht besteden aan leuke dingen. Die verlies je namelijk uit het ook als je in een megadip zit. En ook bij haken staat dan zo’n sterretje, en bij sporten. Nu nog ervoor zorgen dat ik daadwerkelijk die dingen ga uitvoeren. Deze week was mijn bed zo lekker dat ik twee keer er niet uit gegaan ben om te gaan sporten.

Schrijf je mee?

En jij? Teken je sterren, of haak je ze? Of heb je heel andere associaties bij een ster? Ik hoor het graag van je. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

2 gedachten over “Ster: #WOT deel 46, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *