Online: #WOT deel 45, 2021

Het ging bijna gesmeerd vanochtend. Ik was eerst wezen zwemmen, dus rond een uur of 9 ging mijn laptop aan. De mail was zo weggewerkt, en er waren een paar vragen. Eén van die vragen kwam van een collega uit Frankrijk. Hij was bezig met een project bij Nigeria en had een aantal oude rapporten nodig. Mijn bedrijf had jaren geleden het ontzettend wijze besluit genomen veertig jaar aan rapporten te scannen en in ons bibliotheeksysteem op te nemen, dus dat kon zo gepiept zijn dacht ik. Drie uur later was ik het volledig zat. Want er zat zoveel wijsheid in die rapporten dat ze vaak 100 MB waren. Weet je hoe lang het duurt voordat je dat gedownload hebt? Ik heb Twitter uit, heb diverse mails kunnen beantwoorden, heb tussendoor een presentatie gegeven en ben nu blij dat ik aan mijn lunch mag beginnen.

Het #WOT woord van deze week is

Online = 1) Actief op internet 2) Computerterminologie 3) Internetterm 4) Rechtstreeks verbonden met internet.

online
Afbeelding van akitada31 via Pixabay

Online

Het is ongetwijfeld veel meer geworden, dat hoorden we gisteren al bij een online meeting. Daar hoorde een kwis bij en één van de vragen ging over een illustere collega die in 2011 al een opmerking had gemaakt over grotendeels online werken. Volgens hem zou dat in 2027 al zover zijn. Dankzij corona is dat iets eerder geworden. De online ontmoetingen zijn niet meer te tellen, vergaderingen kunnen ook in een Teams meeting lang duren. En dat heb je het niet eens over privé, want de vergadering van mijn VvE heb ik ook al via Zoom gehad. Het werkt wel, maar leuk is anders. Het schijnt toch wel stressverhogend te werken. Maar dan heb ik toch geluk met mijn werkgever die volgende week een aantal activiteiten opzet voor de week van de stress.
Daarom heb ik vier online workshops.

Schrijf je mee?

En jij? Ook aan het stressen vanwege al het online, of beperk je het gewoon tot een minimum? Ik hoor het graag van je. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

3 gedachten over “Online: #WOT deel 45, 2021

  1. Gepensioneerd, dus gelukkig geen vergaderingen via Zoom. Wel contact met mijn kleinkinderen gelukkig via videobellen en whatsapp, die ik anders heel lang niet had kunnen zien en spreken. En met Kerst kreeg ik van mijn oudste kleindochter (20 toen) een heel lief met de hand geschreven kaartje, omdat ze het zo sneu vond dat we al zoveel moesten missen en dat ze daarom de voorkeur gaf een een echt kerstkaartje i.p.v. een digitaal. Lief hè? Geen WOT, maar misschien ben je hier ook tevreden mee (voorlopig). Groetjes, Jannie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *