Tijdschriften: #50books vraag 34

De #50books vraag van deze week gaat over tijdschriften.

Vraag 34: Welke tijdschriften lees jij en waarom?

Ik ben op veel bladen geabonneerd, maar ik heb ook abonnementen opgezegd. Dat laat onderstaande foto al zien. Scènes is gesneuveld. Leuk blad, maar ik las het niet. Een ander gesneuveld blad is niet op de foto gekomen, namelijk Historisch Nieuwsblad. De bladen die hier verder liggen lees ik wel. De Margriet lees ik eigenlijk al vanaf mijn jeugd. De Linda is gewoon leuk en lees ik ook al jaren. Psychologie Magazine lees ik omdat ik belangstelling heb voor het onderwerp. Het dwarsliggende blad met de smiley is de IP, het vakblad voor de informatiespecialist. Ik loop achter met dat blad. Je gaat er niet bepaald voor de lol in lezen en moet je hoofd erbij houden, dus er liggen een paar nummers. De Consumentengids lees ik ook al jaren. Onze Taal staat ook niet op deze foto, maar ook daar loop ik mee achter.2017-08-26 15.00.51

Haghespel

En dan mag ik natuurlijk niet het blad vergeten waar ik zelf hoofdredacteur van ben. Haghespel is een blad over het Haagse amateurtoneel en bestaat al zo’n veertig jaar met diverse namen, op papier en digitaal. Ik ben sinds 2000 hoofdredacteur. Of eigenlijk mag het niet meer in het rijtje, want de vraag vandaag is welk blad ik lees. Ik krijg elk stuk binnen, scan het op rare fouten, verbeter hier en daar wat en stuur het naar degene die het werkelijk corrigeert. Als ik het van haar terugkrijg neem ik het nog een keer door. Vervolgens krijg ik het concept vaak ook nog twee of drie keer te zien. Maar lezen? Met dit blad doe ik dat al jaren niet meer.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *