Verlangen naar verboden vruchten in boeken: #WOT en #50books

Conversatie tussen Martha en Ali: “Druk gehad, Ali?”
“Ja, dat klopt wel, hoe weet je dat?”
“Nou, je combineert twee #WOT weken en een #50books vraag in één blog.”
Ik kan het me zomaar voorstellen.

#WOT 12 en 13, verlangen en boek

De #WOT van vorige week was verlangen, maar ik had het wat druk. Weken van veel afspraken, veel toneel (voorstelling volgende week), veel werk en weinig slapen braken me op. Ik kwam dus tot verlangen naar twee weken slapen en verder niet. De #WOT van deze week was boek, en toen kreeg ik plotseling een verlangen naar een boek. Ik ben donderdag de stad in gegaan en heb drie boekhandels in het centrum van Den Haag bezocht, Paagman, Van Stockum en American Book Center. Bij Van Stockum vond ik een boek dat op mijn verlanglijstje stond. En daar kreeg ik ook het Boekenweekgeschenk, prachtig verpakt in verboden vruchten papier.

#50books verboden vruchten

boekVerboden vruchten is het thema van deze boekenweek. En Martha wilde het bij #50books er ook over hebben. Want de vraag was: Van welk boek kreeg of krijg jij rode oortjes? Dan vraag je eigenlijk nog meer, namelijk vind ik het nodig een boek te lezen waarin seks een prominente rol heeft? Ik ben lang geleden een beetje afgeknapt op de Nederlandse literatuur juist vanwege de gewoonte overal maar een flinke portie ongegeneerde seks in te gooien. Ook Nederlandse films hebben lang die reputatie gehad. Ik word daar hoogstens moe van en heb de neiging zulke boeken maar over te slaan. Donderdagmiddag werd mijn verlangen naar een boek dus vervuld met een boek van Neil Gaiman, Norse Mythology, en met Makkelijk leven van Herman Koch.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday.
De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. #WOT en #50books kan je op Martha’s site terugvinden.

2 gedachten over “Verlangen naar verboden vruchten in boeken: #WOT en #50books

  1. Pingback: Rode oortjes en #50books vraag 14 » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *