Vervelen: #WOT deel 48, 2020

Het viel me zomaar op vanochtend. Ik zat de krant te lezen, een stukje over een dame die mensen bij elkaar moest krijgen om in de corona-industrie te werken. Teststraat, buddy in een ziekenhuis, parkeerwachten, echt van alles had ze in de aanbieding. Ze had een bericht gekregen van een zestienjarige die haar vertelde: “Ik verveel me. Heb je werk voor me?” De zestienjarige werkt nu als verkeersregelaar.

Het #WOT woord van deze week is

Vervelen = 1) Ergeren 2) Klieren 3) Lastig worden 4) Nergens zin in hebben 5) Niet boeien 6) Tegenstaan 7) Zich niet weten te vermaken.

Vervelen

Ik verveel me. Het is iets wat je niet zoveel meer hoort in deze tijd van computers, telefoons, Netflix, Videoland en wat er verder nog bestaat. Nou ben ik er eentje die zich nooit verveelt. Geef mij een boek en er is zo weer een dag voorbij. Ik heb er geen last van. Vroeger was dat nog wel eens anders. Als tiener schijnt het redelijk normaal te zijn dat je je af en toe te pletter verveelt en dat gebeurde bij mij nog wel eens. Zes weken zomervakantie, niet weggaan, geen vakantiebaantje, geen computer, ja, toen kon ik me wel vervelen. Tegenwoordig? Sja, als ik even nergens zin in heb, zit ik een spelletje op de computer te spelen, maar vervelen kan je dat niet noemen.

vervelen
Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij? Verveel je je wel eens? Of heb je daar helemaal geen last van? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Vervelen: #WOT deel 48, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *