Winter: #WOT deel 4

Ik hou niet van winter: een tijdperk van het jaar dat vooral wordt gekenmerkt door koud, nat, ijzel en vooral donker. Donker als ik ’s ochtends de deur uitstap op weg naar kantoor. Donker als ik het kantoor uitstap onderweg naar huis.

Winter ~ 1) Deel van een jaar 2) Deel van het jaar 3) Jaardeel 4) Jaargetijde 5) Koude jaargetijde 6) Nederlandse vlootvoogd 7) Periode die er ’n wit landschap van kan maken (crypt) 8) Schrijver 9) Seizoen 10) Vroege voorjaar.

winterMijn energieniveau daalt met deze kou. Ik heb de neiging me in mijn coconnetje op te sluiten en niet buiten te komen, terwijl dat eigenlijk wel zou moeten. Vitamine D in de vorm van de weinige winterzon is het enige dat helpt. Vroeger kon ik het nog wel waarderen. Dan ging ik rustig een wandeling maken in het park om al die sneeuw te bewonderen en foto’s te maken. In die tijd heb ik een enorme voorraad gemaakt en me van kerstkaarten voor de komende jaren voorzien.

Fietsen

Ik ben een fanatiek fietser. Ik hou niet van openbaar vervoer. Wachten op zo’n tram vind ik volslagen zinloos, wachten op een aansluiting is nog erger. Deze week was het zo koud dat zelfs ik voor gaas ging en mijn fiets thuis liet. Accu’s van elektrische fietsen vinden kou sowieso niet leuk. Dus ik nam de tram en kreeg in de tram te horen dat er een seinstoring was waardoor ik niet op Centraal Station zou komen. Dat werd dus lopen vanaf het centrum. Op Centraal Station kon ik de metro pakken: wisselstoring. Alles bij elkaar had ik drie kwartier vertraging en zat ik me af te vragen waarom ik ook alweer het OV had genomen. Toen ik ’s avonds buiten kwam wist ik het weer: het was bijtend koud.

Het komt goed

Nog even wachten, de dagen worden al weer langer, de zomertijd komt er weer aan, en daar ga ik van genieten dit jaar. Volgend jaar? Vakantie in de zon in januari.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Eén gedachte over “Winter: #WOT deel 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *