#WOT deel 31: voetbal

voetbal omschrijvingVoetbal, het woord van deze week. Ik wilde @drspee terug tweeten dat ik hier wel wat mee kon. Hootsuite kreeg er prompt de hik van, er werd dus niet getwitterd.

Het is een beetje een jeugdtrauma, dat voetbal. Als jongste in een gezin met drie broers en twee ouders die allemaal gek op voetbal waren, kan je je wel voorstellen dat de tv zondagavond standaard op Studio Sport stond. Ik was de enige, echt de enige thuis die er niets om gaf. Ik las dus op die zondagavonden. Toen ik eenmaal het huis uit was maakte ik altijd grapjes tegen mijn broers dat op mijn tv geen voetbal kwam. Lekker rustig.

Maar ja, we hebben nog buren, we leven niet alleen op de wereld, we zijn niet Rémi, dus moeten we verdragen dat ten tijde van Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen de straat oranje gekleurd wordt. Is jullie ook wel eens opgevallen dat bij vrijwel niemand oranje echt staat? Meestal zien mensen er nogal… oranje uit, flatteus is het in geen geval.

Het gevolg van het jeugdtrauma en jarenlang passief Studio Sport meekijken is wel dat ik de namen van die voetballers nog steeds ken. Ik ga zelfs lachen als ik Jack van Gelder weer hoor in zijn commentaar tijdens de wedstrijd Argentinië – Nederland van het WK 1998: “Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!”.
Maar het is gelukkig nog steeds zo, op mijn tv: geen voetbal.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.
Het woord van deze week: http://www.drspee.nl/wot-deel-31-voetbal/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *