#WOT deel 49: druk

De WOT van deze week: druk. En zelfs in een drukke tijd – deze week bijvoorbeeld – kan ik daar wat mee, zoals ik @drspee al vertelde.
drukPersoonlijk ben ik er niet zo dol op als ik elke avond van de week wat heb. Soms kan het niet anders en daarom zat ik deze week op zondagmiddag bij een toneelvoorstelling, waar ik een recensie over moet schrijven. Die gaat mee in het laatste nummer van het jaar van Haghespel, anders blijft hij liggen tot februari. Maar eerst inspiratie krijgen. Dat lukt slecht onder druk. Maandagavond een vergadering van het toneelblad waar ik hoofdredacteur van ben. Dinsdagavond de bestuursvergadering van mijn toneelvereniging. Woensdagavond was ik bij mijn cluppie en donderdag, ja, dat is dan de enige dag dat ik nog kan gaan sporten. Ik was al blij met een vrije avond op vrijdagavond, maar ja, toen kwam er een appje van een net verhuisde vriend: kom je koffie drinken? Zucht.

Bij mij gebeurt er wat in mijn hoofd als ik het zo druk heb. Langzaam vervagen dingen. Eigenlijk moeten er nog gedichten komen, maar mijn hoofd zit te vol. Mijn bureau op het werk zit volgeplakt met boodschappenbriefjes en to do lijstjes. Die moeten dan gemengd worden met lijstjes thuis. Dikke kans dat ik dingen op beiden heb staan omdat ik gewoon vergeten ben wat erop stond.
Vaag zit in mijn hoofd dat ik 1 december als deadline voor mijn site had gezet – het is 3 december. Daar moet nog een boel aan gebeuren, maar wat ook al weer? Borrelt gewoon uit mijn hoofd.
Wat ik ook domweg vergeet: dingen die ik al weken geleden heb beloofd, een nieuwsbrief voor mijn cluppie. Twee toneelstukken lezen, want er moet iets gekozen worden.

Het enige dat dan helpt? Schrappen. Agenda schoonvegen. Zorgen dat ik wat tijd voor mezelf krijg. Zorgen dat ik uitrust, want dan kan ik rustig aan die site werken en andere leuke dingen doen. En maken dat ik niet elke avond iets te doen heb. De mogelijkheid hebben mijn hoofd op nul te zetten.
#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.
Het woord van deze week: http://www.drspee.nl/wot-deel-49-druk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *