Aanraders: #50books vraag 41

Vraag 41: Lees jij boeken die worden aangeraden in andere boeken?

Studie

Tijdens mijn studie geschiedenis las ik voortdurend boeken voor werkstukken en opdrachten, dan kwam ik in de noten titels tegen die nuttig waren en ik kon gebruiken. Dat waren aanraders waar ik wat mee deed. Nu heb ik het nog steeds als ik geschiedenisboeken lees. Vaak zitten er titels tussen de vele noten die me ook interessant lijken of waar ik wat meer verduidelijking in kan vinden.

Romans

Het ligt anders met romans. Ik heb stapels liggen van boeken die ik nog wil lezen en vaak zijn ze me aangeraden, maar door andere mensen. Of ik heb ze liggen omdat ik al boeken van dezelfde auteur heb. Die series hé. Bij romans gebeurt het niet zo vaak dat andere titels worden aangeraden in het boek zelf, of het moet het vervolg in de serie zijn. Tenminste, niet in papieren boeken. E-books zijn een uitzondering. Het is me al meerdere malen gebeurd dat ik in de veronderstelling was dat ik nog vele pagina’s te gaan had in het boek dat ik aan het lezen was. Maar dan was het boek ineens afgelopen en kreeg ik pagina na pagina aan reclame voor andere boeken. Het heeft op mij een averechtse uitwerking. Ik sla de hele boel over en ga door naar het volgende boek. Voor mij dus geen aanraders, hoogstens van andere mensen.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *