Afwas: #WOT deel 42, 2021

Het is niet mijn hobby en dat zal het ook nooit worden: de afwas. Ik heb niet zo’n vreselijk grote keuken, dus ik moet goed opletten wat ik erin zet. Die afwasmachine past helaas niet. Anders zou ik het wel weten.

Het #WOT woord van deze week is

Afwas = 1) Nasleep van een maaltijd 2) Te reinigen vaat 3) Vuil serviesgoed 4) Rotste klus van het huishouden

Afwas

In mijn eenpersoonshuishouden is die afwas niet zo’n grote klus, maar het is wel jammer dat het elke dag weer groeit. Koken is helemaal ondankbaar, want voor je het weet ben je drie pannen en drie schalen verder en sta je met je eenzame bordje. De inhoud daarvan is vervolgens binnen tien minuten verdwenen. Vrienden te eten vragen is altijd bijzonder gezellig, maar de volgende dag sta je wel voor een afwas waar je U tegen zegt. En dan moet het ook gebeuren want in een eenpersoonshuishouden is het vaatwerk en het bestek beperkt. Voor er weer gegeten kan worden moet die klus gebeuren. En dat is het erge ervan: de never ending story die afwas heet. Soms doe ik het in etappes, gooi ik het bestek in een bak water, laat het weken en doe alleen dat. Maar ja, borden heb ik ook niet onuitputtelijk veel, dus dat moet ook gebeuren. De beste afwassen zijn natuurlijk die ik kan opsparen. Eens in de twee weken komt mijn werkster op maandag, de zaterdagse berg blijft fijn op haar wachten.

afwas
Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij? Ben je in het gelukkige bezit van een afwasmachine? Of is het stiekem gewoon je hobby en kan je niet wachten tot al je borden vuil zijn? Schrijf mee en laat het me weten in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

2 gedachten over “Afwas: #WOT deel 42, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *