Routine: #WOT deel 41, 2021

Kennen jullie dat? Je zit zo in je routine dat je ongeveer van minuut tot minuut kan vertellen wat je gaat doen. Die routine ben ik een beetje kwijt. Dat ligt aan de coronaperiode waardoor in één klap mijn hele leven ondersteboven gegooid werd. Normaal ging om 6:45 mijn wekker, dan wilde ik nog wel eens een beetje snoozen, maar om 7:00 stond ik dan echt op. De tv ging aan voor het nieuws, in de keuken was ik druk bezig met mijn lunch en mijn ontbijt. De eerste koffie ging erin voor de tv om het nieuws mee te pikken en vooral het weerbericht. Om uiterlijk 7:45 ging ik de deur uit naar mijn werk, waar ik dan 8:30 arriveerde. Tegenwoordig schuif ik ongeveer vanuit bed achter mijn computer.

Het #WOT woord van deze week is

Routine = 1) Bedrevenheid 2) Bekwaamheid 3) Door gewoonte verkregen vaardigheid 4) Geoefendheid 5) Gewoonte 6) Sleur 7) Terugkerende bezigheid 8) Vaardigheid

Routine

De normale gang van zaken met een wekelijkse verplichting: zorg dat je het klaar hebt staan, zorg dat je een voorraad hebt. Zoniet met de #WOT. Dat komt mede door het feit dat ik me nog wel eens laat leiden door de waan van de dag. Die storing van een paar weken geleden kwam door een witte pagina waar mijn dashboard hoorde te zijn. Het is dus in dusverre een routine dat er elke week wat is, maar voor de rest is het freewheelen. En zo vind ik het eigenlijk ook wel best. De verrassing telt, zullen we maar zeggen. Dat het voor mij ook zo is, is dan weer mooi meegenomen.

Die pre-corona routine ben ik langzamerhand weer aan het oppikken, omdat ik merk dat ik me daar toch beter bij voel. Wekker zetten, niet te laat naar bed, elke dag naar buiten, weer fijn naar kantoor fietsen. Alleen maar goed.

Schrijf je mee?

En jij? Is je dag gevuld met routine of ga je gewoon lekker chaotisch los? Go for it en schrijf erover. Ik hoor graag van je. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

2 gedachten over “Routine: #WOT deel 41, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *