Wintertijd: #WOT deel 43, 2021

Ik ben vaak in verwarring met zomer- en wintertijd. Komend weekend is het zover en wordt die wintertijd weer ingesteld. En voor het onthouden blijken we ezelsbruggetjes te hebben.

Het #WOT woord van deze week is

Wintertijd = 1) Koude periode 2) Tijdregeling

Wintertijd

Een collega legde het me uit, dat kon ze goed want haar opleiding was tot kleuterjuf. Ze vertelde mij dus, in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit. Gaat het weer achteruit, dan gaat de klok ook ACHTERuit. Dat snapten die kleuters wel, ik ook trouwens. In het Engels is het ook goed te begrijpen: Spring forward, Fall back. Dan oook nog onthouden dat het altijd in het laatste weekend van de maand wordt overgezet en je bent veilig. Behalve dan die mensen die er last van hebben. Ik hoor daar gelukkig niet bij. Ik ben in het voorjaar hoogstens bezig een uurtje te zoeken en zit me in het najaar af te vragen wat ik met dat uurtje moet doen. Vooral mensen met kinderen hebben daar last van, want die kinderen luisteren naar hun biologische klok die dan hun ouders in de weg zit als ze in het holst van de nacht wakker worden. Ik ben hoogstens bezig te onderzoeken welke klok ik nu weer vergeten ben te verzetten. Vorig jaar kwam ik er in december achter dat ik de klok van de vloerverwarming in de badkamer vergeten was. Koude voetjes ’s ochtends.

Schrijf je mee?

En jij? Kan je niet wachten tot het afgeschaft wordt? Of vier je feest in dat ene uurtje? Ik wil het graag horen. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

1 gedachte op “Wintertijd: #WOT deel 43, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *