Boeken wegdoen: #50books vraag 23

Hendrik Jan wil kleiner gaan wonen en zal boeken weg moeten doen. Hij vraagt zich af hoe wij dat doen. Ik ben tot nu toe bij elke van mijn vijf verhuizingen erop vooruit gegaan qua ruimte en kan me er weinig bij voorstellen.

Vraag 23: Doe jij weleens boeken weg en zo ja hoe?

Op mijn werk heb ik er weinig moeite mee. Dat heb je met een bibliotheek die zo krap behuisd is dat je wel wat moet. Mijn collega’s hoeven van mij echt niets in te leveren, want dat kan ik toch niet terugzetten. En gelukkig heb ik heel veel digitaal materiaal dat geen kastruimte inneemt.

Thuis is het wat anders. Ik hou van boeken en koester mijn collectie. De boeken die ik nu heb zijn toch al ruim dertig jaar in mijn bezit. Stilletjes betreur ik nog steeds het verlies van mijn meisjesboeken, Pitty, Dolle tweeling, etc. Die zijn een keer gesneuveld toen mijn vader een opruimbui had. Op boekenmarkten als Deventer wil ik er nog wel eens naar speuren.boeken

Een paar jaar terug vond ik dat er wel wat weg moest omdat het wel erg veel was. Toen heb ik met moeite een aantal boeken geselecteerd die weg mochten. Dat had ik in mijn collectie in Librarything aangegeven en die lijst doorgestuurd naar mensen die belangstelling hadden. Ze hebben een goed nieuw huis gekregen. Tegenwoordig probeer ik het niet eens meer. Ik heb mezelf al beperkt in nieuwe boeken kopen, omdat de stapel nog te lezen boeken wel verdriedubbeld is. Een E-reader is niet echt een oplossing omdat je daar ook ongelezen boeken op kunt verzamelen. Ik begin serieus te denken over een nieuwe boekenkast, ook omdat de oude drie keer is verhuisd en niet zo bar stevig meer is. Ik kan Hendrik Jan dus helaas niet helpen met nuttige tips, aangezien ik er niet eens over na wil denken.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *