Boekenopruiming, #50books, vraag 3

Ik zou er over nadenken tijdens het sporten zei ik vanochtend toen ik de #50books vraag tegenkwam. Tijdens het sporten was ik zo druk bezig dat er helemaal niets kwam van nadenken over die vraag. Gelukkig is huishouden ook een hele goede bezigheid om te peinzen.

bron: PixabayVraag 3
Spring je ook uit de band bij de boekenopruiming?

Ik houd er eigenlijk helemaal niet van. Ik houd wel van afgeprijsde boeken, wie niet. Maar doos na doos met boeken, ik word er kriebelig van, ik kan er niet tegen. Op zoek naar boeken die je leuk vindt, moet je dan langs van alles wat dus gewoon niet leuk is. Fictie ligt naast non-fictie, de Bouquetreeksjes liggen naast zware literatuur en medische handboeken. Griezels. Je doet mij zo geen plezier met zo’n opruiming.
Gelukkig weet ik nog boekhandels – zoals het American Book Center die de boeken nog netjes op soort zetten voordat ze in de uitverkoop gaan. De eerste verdieping van het ABC is een opruiming die ik nog wel wil bezoeken omdat ik mezelf daar gewoon voor de kast met SF en fantasy kan planten. De thrillerkast wil ik dan ook nog wel bekijken en dan is het klaar. De enige kleine ergernis die ik daar overhoud is de absoluut niet alfabetische volgorde.
Een andere opruiming die ik ook nog wel wil bezoeken is de Deventer boekenmarkt, maar daar koop ik het gidsje en noteer ik de kramen die ik af wil gaan. Ik ga echt niet alle 878 kramen af.
En internetboekhandels zijn het helemaal. Bestel één boek bij bijvoorbeeld Bol en je wordt gebombardeerd met mailtjes over boeken in de opruiming, lekker thuis achter je bureau kijken naar wat je interesseert.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *