Compliment: #WOT deel 17, 2021

Het begon met een gesprek dat ik met een collega had via MS Teams. Er komt namelijk een nieuwe rubriek op ons intranet, namelijk “Hoe is het nu met…” en ik had me opgegeven. Het moment dat de camera aanging, kreeg ik te horen, “Oh Ali, wat zit je haar leuk!” Het compliment werd in dank aanvaard. Ik ben zodra de kappers weer open gingen naar de kapper gegaan en het resultaat bevalt me best.

Het #WOT woord van deze week is

Compliment = 1) Aanbeveling 2) Beleefdheidsbetuiging 3) Galanterie 4) Gelukwens 5) Lofuiting 6) Pluim 7) Schouderklopje 8) Uiting van bewondering 9) Woord van lof

Compliment

Het is eigenlijk gewoon goed, een compliment geven, en wij nuchtere Nederlanders met ons ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ zijn er slecht in. Een compliment incasseren lijkt nog moeilijker. Iedere vrouw kent het wel, een complimentje krijgen voor je kleding en vervolgens, “dit ouwe ding?” Jawel, iedereen herkent het. Toch is het fijn, zeker in deze tijd. Vandaar dat ik deze week heel vrolijk werd toen ik een mail kreeg van een collega waarin hij me een compliment gaf voor mijn werk. Die andere collega die me ook een compliment gaf voor mijn haar: dank je wel. Serieus, we hebben zelfs een Nationale Complimentendag op 1 maart. De Teams meeting met mijn collega ging trouwens voorspoedig, want ik mocht allerlei vragen beantwoorden, waaronder: “welke collega heb je het laatst een compliment gegeven?” Daar staat nu ook een duidelijk antwoord bij. Ik geef mezelf even een complimentje dat ik elke week weer een #WOT de wereld in gooi. En lieve schrijvers van de #WOT, Irene, Stephan en Cin, een compliment van mij voor de mooie manier waarop jullie elke week dat woord invullen. Mijn dank daarvoor.

Schrijf je mee?

En jij? Wat is het laatste compliment dat je hebt gegeven? Of deel je ze uit? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

3 gedachten over “Compliment: #WOT deel 17, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *