Doel: #WOT deel 23, 2021

Ik mag van mijn werk LinkedIn cursussen doen. Dit zijn veelal Amerikaanse cursussen met filmpjes waarbij mensen van alles uitleggen. Ik heb onder andere een Excelcursus gedaan met allerlei tips en trucs. Drie uur een Amerikaanse specialist aanhoren, dingen uitproberen, sommige dingen gewoon niet snappen en nu dagelijks handigheidjes gebruiken. Vanmiddag afgerond. En wat ik vanmiddag ook heb afgerond was de cursus Successful Goal Setting. Jawel, weer Amerikaans.

Het #WOT woord van deze week is

Doel = 1) Ambitie 2) Aspiratie 3) 4) Beogen 5) Bestemming 6) Buut 7) Deel van een voetbalveld 8) Destinatie 9) Eindpunt 10) Goal 11) Ideaal 12) Iets waarnaar wordt gestreefd.

Doel

Ik had bijna de video weer uitgezet toen de enthousiaste Amerikaanse dame over SMART begon. Daar ben ik namelijk bijna mee doodgegooid toen ik een tijdje werkeloos was en op allerlei cursussen zat om me weer aan het werk te krijgen. Mijn mate van allergie voor dit managementjargon is groot. Maar er begon me ook iets te dagen, want ik kan het natuurlijk ook gebruiken voor de #WOT. Let maar op.

S = specifiek. Mijn specifieke doel is een #WOT publiceren.
M = meetbaar. Het is meetbaar, want elke week moet er eentje zijn.
A = acceptabel. Ik vind het wel acceptabel en het management of liever gezegd mijn lieve schrijvers vinden dat ook wel.
R = Realistisch. Ik zou zeggen van wel. Een paar uitzonderingen daargelaten is het blog het laatste jaar op donderdag verschenen.
T = Tijdsgebonden. Op donderdag, eigenlijk het liefst donderdagochtend. Het acroniem #WOT staat tenslotte voor Write on Thursday. Dat sommige mensen daar andere dagen van maken is voor mij niet van belang.

Waar de vriendelijke dame het ook voor je had, was dat je voor ogen moet houden waarom je het wilt. En ook dat je het op moet schrijven. Bulletjournaling had zij het over, maar ik denk dat ik het bij mijn blog houd. Waarom wil ik het? Ik heb jaren zelf meegedaan met de #WOT die dan door anderen werd verzonnen. Vorig jaar heb ik het overgenomen van Irene met het doel dit lang vol te houden. En dat lukt alleen maar als ik voor mezelf randvoorwaarden creƫer, namelijk op tijd beginnen en een voorraad aanleggen. Op tijd beginnen is eigenlijk woensdag, dat staat al een tijdje geblokt in mijn agenda. Dat voorkomt dat ik op donderdagavond nog een stukje in elkaar moet draaien. Die voorraad, sja, ik heb vorig jaar met elke dag bloggen al gemerkt dat een voorraad lastig is. Dat doel moet ik misschien wat zacht toepassen, maar toch eens aan werken. En daar ben ik vandaag eigenlijk al aan begonnen, want gisteren was ik echt aan een ander #WOT woord begonnen.

Schrijf je mee?

Is jouw doel elke week een #WOT te schrijven of heb je in je leven allerlei andere doelen die niet SMART worden ingericht? Het kan allemaal natuurlijk. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

4 gedachten over “Doel: #WOT deel 23, 2021

  1. Pingback: #WOT, deel 23: doel - iPIXtitude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *