Herhaling: #WOT deel 11, 2020

Je kan het zo mooi aangeven op Goodreads: een tweede leesdatum voor een boek. Dat heb ik de laatste tijd veel gedaan. Meestal zoek ik iets wat ik ’s avonds in bed kan lezen en dan is een nieuw boek geen goed idee. Daar blijf ik in lezen. Dan maar in de herhaling. Het grote voordeel, je kent het toch al, dus het is niet zo’n probleem als je halverwege een hoofdstuk in slaap valt. En er vallen bij mij toch vaak weer nieuwe dingen op.

Het #WOT woord van deze week is

Herhaling = 1) Bis 2) Doublure 3) Herhaaloefening 4) Heruitzending 5) Het nogmaals doen 6) Recidive 7) Repetitie 8) Reprise 9) Reproductie

Herhaling

Het zijn niet alleen boeken die ik herhaal. Ook films krijgen die eer en om dezelfde reden. Wil ik iets nieuws zien en dus geconcentreerd kijken? Dat wordt dan een nieuwe film. Ben ik met van alles en nog wat bezig en is het meer achtergrond? Dan mag het ook die knokfilm zijn die al drie keer in de herhaling is gegaan. Televisie zegt u? Ja, dat kan ook natuurlijk, maar de praktijk bij mij is dat ik nauwelijks meer tv kijk, voor Jinek gaat de tv nog aan, maar voor alle herhalende omroepen hoef ik dat niet te doen. Ik heb ook met verbazing naar de programmering van het afgelopen jaar gekeken. Corona, theaters en bioscopen dicht, zou toch een prima idee zijn om mooie toneelstukken op tv te doen. Nee, de zenders gingen gewoon door met hun herhalingen.

Schrijf je mee?

En jij? Is de eerste keer dat je een boek leest, meteen de laatste of herlees je eindeloos? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

3 gedachten over “Herhaling: #WOT deel 11, 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *