Kerstpakket: #WOT deel 51, 2020

Het is weer de tijd van de kerstpakketten. Tegenwoordig krijg je prachtige pakketten, maar vroeger was dat wel anders. Mijn vader kwam elke december thuis met een kip en twee flessen wijn. Met vier minderjarige kinderen schiet je daar niet veel mee op. Toen twee van mijn broers bij hetzelfde bedrijf gingen werken, kregen ze elk twee flessen wijn en een kip. Je mag één keer raden wat we met de Kerst aten.

Het #WOT woord van deze week is

Kerstpakket = 1) Geschenk 2) Met kerst uitgereikt geschenk aan werknemers 3) Relatiegeschenk

Kerstpakket

Ik heb jaren lang bij een organisatie gewerkt die niet aan kerstpakketten deed. Met een lichte jaloezie zag ik de pakketten bij andere mensen. Gelukkig kregen we ze op een gegeven moment wel. Toen leerde ik ook dat het altijd beter kan. Hoe mooi het pakket ook was, er werd altijd over gezeurd. Er zaten dingen in die niet lekker waren, er zaten geen eetbare dingen in. De afsluitbare doos waar we het pakket een keer in kregen was niet mooi en ga zo maar door.
Mijn nieuwe werkgever doet wel aan kerstpakketten. Twee keuzes, of een pakket, of weggeven aan een goed doel. Het goede doel heeft aan mij niets kan ik u vertellen. Ik heb altijd voor het pakket gekozen. Dit jaar is het bij me thuis gebracht door een collega. De goede man mocht zes pakketten rondbrengen aan collega’s. Ik heb het dankbaar in ontvangst genomen. Bonbons, fudge, een powerbankje, draadloze oortjes, een pen die zo ongeveer alles kan behalve schrijven. Ja, mooi pakketje dit jaar.

Afbeelding van sutulo via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij? Heeft het goede doel wel iets aan je, of houdt je werkgever het bij twee kippen? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Kerstpakket: #WOT deel 51, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *