Ode aan chocolade: #WOT deel 51

Chocolade

Lekker, heerlijk, genieten.
Mijn eerste liefde, mijn tweede liefde.
Whatever, mijn altijd-liefde.
Eentje die me nooit in de steek laat.
Eentje die me op koers houdt.
Eén, twee, meer.
Iets anders is niet mogelijk.

Afvallen

chocoladeEen paar jaar geleden nam ik het besluit af te vallen. Nou is afvallen in theorie best wel eenvoudig. Zoals een oud-collega altijd zei: ieder pondje gaat door het mondje. Dan ga je dus kijken wat je allemaal eet en drinkt. Teveel, dat mag duidelijk zijn, anders kom je niet uit op ruim 100 kg, wat ik toen woog. Ik begon met Weight Watchers en het boodschappenboekje van de WW heeft een apart hoofdstuk voor chocolade. Een apart hoofdstuk! Dat was shocking. Het aantal punten dat er voor wordt uitgedeeld ook trouwens. Chocolade was en is dus een probleem en dat terwijl ik er echt gek van ben. Toen ik eenmaal fanatiek bezig was, heb ik zelfs een keer al het chocoladelekkers van de Sint uitgedeeld. Dit jaar niet. Dit jaar kreeg ik dinsdagochtend 5 december een chocoladeletter op mijn werk, dinsdagavond was die half op. Had ik me nog ingehouden. Met het slechte gedicht hierboven trouwens niet.

Chocolade ~ 1) Afrodisiacum 2) Cacao 3) Cacaopoeder 4) Cacaoproduct 5) Chocoladereep 6) Drank 7) Lekkernij 8) Lekkers 9) Snoep 10) Snoepgoed 11) Soort drank 12) Uit cacao bereide lekkernij 13) Versnapering 14) Zoete lekkernij 15) Zoetigheden.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *