Stem: #WOT deel 14

Deze week hebben we met ons allen weer onze stem mogen laten horen. Dit maal in een referendum, waarin sommige mensen wat mij betreft hun stem hadden mogen verliezen. Wat een onzin is er af en toe uitgekomen. De uitslag was wat mij betreft nog onzinniger. Ongeveer 30% van de kiezers heeft zijn stem laten horen, waarvan 67% nee zei en dat werd vervolgens vertaald als een klinkende overwinning voor het nee-kamp. Ik vond het meer een demonstratie van nietszeggendheid door ongeveer 70% van de kiezers.

De WOT van deze week is stem = 1) Alt 2) Communicatiemiddel 3) Electorale mening 4) Electoraal geluid (crypt.) 5) Geluid 6) Geluid dat in de bus komt (crypt.) 7) Invloed 8) Inspraak 9) Kiesstem 10) Keel 11) Klank 12) Kol 13) Menselijk geluid 14) Meningsuiting 15) Medezeggenschap 16) Mening 17) Orgelregister 18) Oordeel 19) Register op een orgel 20) Register van een orgel.

potloodVanavond heb ik zitten kijken naar Idols. Ik heb weer met veel plezier zitten kijken. In dit programma heb je op twee manieren een stem. De ene manier is als kandidaat waarbij je op die ster gaat staan en laat horen dat je kan zingen. De andere manier is voor de niet zingende mensen onder ons die hun stem kunnen laten horen in de volgende rondes. Stemmen voor je grote favoriet. Ik heb in vroegere seizoenen wel eens verschrikt naar mijn telefoonrekening zitten kijken als ik weer iets te enthousiast had zitten stemmen.
Zelf ben ik er maar nooit aan begonnen. Een vriend van me vertelt me dat ik mijn best doe vals te zingen. Ik zit bij een toneelvereniging, maar als ik daar voorstel een musical te doen, gaan ze hard lachen. Bij de laatste productie heb ik dus genoten, in De Anti-Acteershow zit namelijk een heel grappig stukje opera waarin we mochten zingen. Het was de eerste en laatste keer dat ik op toneel zingend mijn stem heb mogen gebruiken.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *