Vraagteken: #WOT deel 52

Het was me volslagen ontgaan dat Martha ook in de laatste week van december een #WOT voor ons had klaargezet. En dat woord is speciaal:

? ~ 1) Haakvormig leesteken 2) Leesteken 3) Signum interrogandi 4) Taalteken 5) Vraagteken

Want, vond Martha, we mochten ditmaal zelf het woord verzinnen. En daar gaat zij dan wat mee doen. En dat wordt heel verschillend opgevat, sommige mensen maken er een blog van, sommigen schrijven een woord in de reacties. Ik maak er een blog van.

Regenboog

Vandaag was mijn eerste werkdag na de Kerstvakantie. Dat viel niet mee. Na anderhalve week uitslapen weer op tijd mijn mandje uit. In het donker dertien kilometer naar mijn werk fietsen. Sniffend van de kou aankomen. Me door de stapel mail van anderhalve week heenwerken. Ontdekken dat iemand me een vraag stelt die me de halve dag kost. Spierpijn hebben en bedenken, waar was dat adres voor massage ook al weer? Toen ik het wel had gehad keek ik naar buiten: een regenboog.

regenboog

Re·gen·boog (de; m; meervoud: regenbogen) = cirkelvormige zevenkleurige boog aan de hemel wanneer de zon schijnt op vallende regen.

Ik zag het symbolisch. Daar zit ik dan, de eerste werkdag van het jaar. Mopperen op de kou en van alles en nog wat, maar daar is die dan, de regenboog. Toch een beetje zon. Een aansporing voor mij om het jaar wat zonniger te beginnen? Daar houd ik het maar op. Het jaar is toch wat je er zelf van maakt.

Het vraagteken?

Het besef kwam na de regenboog. Het grote vraagteken? Waarom vergeet ik altijd mijn regenbroek?

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

2 gedachten over “Vraagteken: #WOT deel 52

  1. Pingback: De uitdaging van de WOT » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *