Goede leesvoornemens, #50books, vraag 1

Het kon niet uitblijven, de nieuwe samensteller van de #50books vragen @hjwdewit heeft het over goede leesvoornemens, en ik heb het al vaker gezegd, voornemens zijn nou niet echt mijn ding.

Vraag 1
Wat is je leesvoornemen voor 2016?

Eigenlijk is mijn enige voornemen te blijven lezen dit jaar, wellicht wat meer dan vorig jaar. Ik ben niet echt van plan series weg te werken, of meesterwerken onder de loep te nemen. Wel ben ik van plan de enorme stapels ongelezen boeken eens weg te werken. Dat is niet eens een goed voornemen, aangezien ik daar al jaren mee bezig ben. Maar ja, er verschijnt zoveel nieuws dat ook leuk is en in de weg staat van die stapels ongelezen boeken.
Gisteren ben ik er daadwerkelijk mee begonnen, ik ben naar één van mijn boekenkasten gegaan en heb daar het eerste boek uitgehaald dat ongelezen was. Ik heb het gekocht, het moet me aangetrokken hebben, lezen dus, ‘Calenture’ van Storm Constantine.Calenture Het enige nadeel is dat het van papier is, en dat ik constant de neiging heb met mijn vinger over het papier te gaan, nee, er zit geen woordenboek in.

Misschien is het voor dit jaar wel een idee in kaart te brengen hoeveel ongelezen boeken ik nou eigenlijk heb. Het nadeel van een e-reader is dat ongelezen boeken ook nogal onzichtbaar zijn. Ze staan op je computer of op je e-reader, stapels papieren boeken staan wat meer in het zicht. Het helpt bij mij niet echt dat ik een kast heb waar ongelezen boeken in staan, maar dat andere ongelezen boeken in de andere kasten zijn beland, bij hun gelezen broertjes. Het zal vast opruimen, niet alleen in mijn kasten, maar ook in mijn hoofd.

Dat het maar een prachtig leesjaar mag worden met veel mooie boeken, Goodreads challenges die voltooid worden en stapels ongelezen boeken die gelezen worden.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Deze vraag staat hier.

2 gedachten over “Goede leesvoornemens, #50books, vraag 1

  1. Wat grappig herkenbaar van dat missende woordenboek bij papieren boeken. Mijn voorkeur gaat eigenlijk nog wel naar papieren boeken uit maar dit is dan wel iets dat ik daar dan echt bij mis, een direct woordenboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *