Boekomslagen: #50books, vraag 34

De 34ste vraag van #50books was er eentje waarop ik een tijdje moest kauwen. Niet alleen omdat ik chronisch achterloop met de vragen, maar ook omdat ik niet echt op omslagen let. Tenminste niet in de zin van, het moeten grandioos kunstzinnige omslagen zijn. Maar een rustige zaterdagmiddag waarop ik zowat in slaap viel, hielp echt.

Vraag 34: Welk boek in jouw kast heeft de mooiste cover?

Ruggetjes

In een boekenkast zie je alleen maar ruggen van je boeken. Iedere boekenbezitter kent het fenomeen wel dat je zoveel boeken hebt, dat je op alle mogelijke manieren moet gaan stapelen. Dan zie je de omslagen niet, wel de ruggen. En die vind ik mooi, zeker de ruggen van series. De omslagen van series lijken vaak op elkaar en dat zie je ook bij de ruggen.

P9030008De biografieën van de Nederlandse koningen, uitgekomen in 2013, met een keurig nette doos eromheen. Ik moet ze nog steeds lezen, maar voor zoiets moet je wel in de stemming zijn.

P9030006De Twilight serie, ik schaam me niet, ik heb ervan genoten. Het laatste deel is wat groter dan de broertjes. Bij deze boeken zie je ook hoe de omslag is opgezet, die wordt namelijk in het klein herhaald op de rug.

P9030003Kate Elliott, de Crown of Star series. Het eerste deel heeft een afwijkende omslag, maar die andere zes gele omslagen en ruggen vind ik altijd wel erg mooi.

P9030002

Diana Gabaldon, de Outlander series. Die eerste vijf boeken horen keurig bij elkaar, die laatste drie wijken duidelijk af. Dat is dan wel weer jammer. Ik moest haar trouwens opzoeken op Goodreads om te zien hoe de volgorde ook alweer was.

P9030001Harry Potter. Ik heb de eerste vier delen in het Nederlands en de laatste drie delen in het Engels. Dat is trouwens de Engelse uitgave, niet de Amerikaanse. Toen de boeken uitkwamen kon je kiezen welke uitgave je wilde, en die Engelse vond ik mooier.

En de vraag?

Dus ik heb de vraag niet helemaal beantwoord, maar wel een beetje. Ruggen horen tenslotte bij de omslagen van boeken. En er staan een paar mooie ruggen in mijn kast.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Boekomslagen: #50books, vraag 34

  1. Wat grappig om het over de ruggen van de boeken te hebben. En je hebt helemaal gelijk, die zie je veel meer. Vooral als je kasten vol boeken hebt. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *