Goodreads: wat wil ik lezen in 2018

goodreadsVers begin van het nieuwe jaar: mijn Reading Challenge op Goodreads instellen. En die heb ik dit jaar op 40 gezet. In 2017 had ik mijn Challenge op 30 boeken gezet. Dat heb ik ruim gehaald door 68 boeken te lezen en ik ben het hele spectrum ook langs gegaan zie ik aan mijn lijst. Geloof me, het is aan ziekte te wijten dat het aantal boeketreeksjes op een bovengemiddeld aantal staat. Dat soort boekjes zijn makkelijk te lezen als je hersens niet volop werken.

Wat wil ik lezen?

De stapel ongelezen boeken rijst nog steeds de pan uit. En het enige wat ik eraan kan doen is te lezen. Het helpt niet dat het deels op de e-reader staat, en deels in papier is. Maar een paar titels wil ik eigenlijk wel heel graag lezen dit jaar. En daar komt ook non-fictie bij, want vorig jaar heb ik welgeteld één non-fictie titel gelezen. En Goodreads is ook heel goed om een lezer erop te wijzen hoelang ondergetekende al bezig is in meerdere boeken, dus daar gaat ook opruiming in komen dit jaar.

Ik ga fictie

  • Diana Gabaldon, Written in my own Heart’s Blood, het laatste deel van een eerst vijfdelige, vervolgens zesdelige en nu achtdelige serie. De rest heb ik al zolang geleden gelezen dat ik eigenlijk overnieuw zou moeten beginnen, maar daar wil ik nog even niet over nadenken.
  • De Hogarth Shakespeare serie: The Gap of Time, Shylock is my Name, Vinegar Girl, New Boy. Hervertellingen van toneelstukken van de beroemde schrijver en als dusdanig uitstekend passend in mijn ‘theater in romans‘ serie. Er komen nog meer boeken in deze serie.
  • Wat op mijn pad komt: nieuwe boeken, de nieuwste Scott Lynch bijvoorbeeld als The Thorn of Emberlain ooit uitkomt. De nieuwe Eileen Wilks, Dragon Blood, die tot mijn grote vreugde net verschenen is en ik nu ook besteld heb.

Ik ga politiek

  • Femke Halsema, Pluche, buitengewoon sympathieke politica, maar is al een tijdje uit de kamer. Haar boek schijnt wel heel leuk te zijn en heb ik al een tijdje liggen.
  • David Remnick, The Bridge, the Life and Rise of Barack Obama. Het is al bijna een jaar geleden dat kleuter Trump in het Witte Huis terecht kwam, dit boek is in 2010 gepubliceerd. Wordt hoog tijd.
  • Hillary Clinton, What Happened. Ik vind het wel knap dat je een boek over verliezen kan schrijven en dat is dus precies wat Hillary heeft gedaan.

Ik ga Koninklijk Huis

  • Juliana: vorstin in een mannenwereld, van Jolande Withuis, staat – oh schande – al vanaf december 2016 in mijn ‘currently reading’ lijst en ik lees van alles, behalve dit boek.
  • Juliana en Bernhard: het verhaal van een huwelijk, de jaren 1936-1956, van Cees Fasseur. Het zijn nou juist de smakelijkste jaren naar mijn idee, maar sinds december 2013 ben ik er dus nog niet in gevorderd.
  • Eigenlijk wil ik ook één van de konings-biografieën lezen, dat wordt dus Willem I.

Een ambitieus programma voor dit jaar, maar we zien het wel. Het kan heel anders lopen. Wellicht zet ik het hele zootje in mijn zomerleeslijst en heb ik tegen die tijd heel andere boeken gelezen. Wil je meedoen? Ga naar Goodreads, zoek me op en voeg me toe als vriend. Dan kunnen we elkaar uitdagen in de Reading Challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *